Terugkommoment in samenwerking met rijschool Wirix, 

info : 011 544481 of 0477 318725.


Rijbewijs voor personenauto’s.

Theorie :

Het theorie-examen kan afgelegd worden vanaf 17 jaar. De kandidaat kan zich meerdere keren aanbieden voor het theoretisch examen, maar indien hij TWEEMAAL niet geslaagd is, is hij verplicht de CURSUS THEORIE in een ERKENDE RIJSCHOOL te volgen. In de rijschool is de voorbereiding beter, de benadering van de leerstof is meer in functie van je praktijkexamen. Tijdens de lessen wordt je voorbereid op het beantwoorden van de meerkeuzevragen, en je krijgt een beter inzicht in de praktische vertaling naar het verkeer.

Praktijk :

Voor de praktijk kan je zelf je opleiding samenstellen, er zijn 2 soorten  voorlopige rijbewijzen.

- Indien je alleen wenst te rijden, kan je kiezen voor het groene voorlopige rijbewijs en de doorgedreven rijopleiding.

Om alleen te mogen rijden, ben je verplicht om 20 uren praktijklessen te volgen in de rijschool. Na deze 20 uren geven wij je een ‘Bekwaamheidsattest’ als je bekwaam bent om alleen te rijden. Met dit attest en het bewijs van slagen van het theorie-examen, kan je dan vanaf 18 jaar je groene voorlopig rijbewijs afhalen op de gemeente. De lessen kunnen voor je 18e starten zodat je alleen kan beginnen rijden vanaf je 18de verjaardag.

- Indien je kiest voor een opleiding met begeleider, kies je voor het blauwe voorlopig rijbewijs.

Je kan dan eerst een basisopleiding volgen in onze rijschool, gegeven door gediplomeerde lesgevers, en dan verder gaan oefenen met je eigen begeleider.

  • PAKKET van 6 UUR
    Dit startpakket leert je de eerste stappen van het autorijden. Tijdens de 6 uren worden de eerste (gevaarlijkste) stappen van het autorijden  uitgelegd. Nadien dient je begeleider de opleiding over te nemen.
  • PAKKET van 10 uur
    Hiermee geven we je een bredere basisopleiding, waar ook de bijzondere verrichtingen in het verkeer worden uitgelegd en ingeoefend. In dit pakket gaan we ook de verschillende routes rijden die tijdens je examen kunnen gereden worden.
  • Wat kost u dit per uur?
  • De kostprijs is 58 euro per uur.
  • Stage (blauwe voorlopig rijbewijs)

Je stage kan beginnen vanaf 17 jaar en bedraagt minimum 9 maanden en maximum 36 maanden. Je mag NOOIT alléén rijden. Je moet vergezeld zijn van een persoon die minstens 8 jaar in het bezit is van een rijbewijs B. De begeleider mag de laatste 3 jaar geen rijverbod of veroordelingen voor andere zware overtredingen gehad hebben. Je auto van categorie B moet voorzien zijn van een ‘L’ teken. Daarnaast moet aan de binnenzijde van de voorruit een tweede achteruitkijkspiegel worden geplaatst voor de begeleider. De parkeerrem moet gemakkelijk bereikbaar zijn voor de begeleider. Het voorlopig rijbewijs is alléén geldig in België. Je kan het examen afleggen na 9 maanden, ten vroegste op 18 jaar, met eigen wagen of met de wagen en lesgever van onze rijschool. Na elke 2 mislukkingen in het examen, moet je 6 uur praktijkles volgens in een erkende autorijschool.

Wanneer mag je rijden? Dag en nacht, op alle Belgische wegen, ook op autosnelwegen.

Je mag NIET rijden: Tussen 22.00 u ‘s avonds en 6.00u ‘s morgens op
• Vrijdag, zaterdag en zondag
• De vooravond van een wettelijke feestdag en de avond van de feestdag zelf.