Terugkommoment in samenwerking met rijschool Wirix, 

info : 011 544481 of 0477 318725.


Rijbewijs BROMFIETSEN, SCOOTERS, e.a.

Het rijbewijs AM is geldig vanaf 16 jaar voor bromfiets, scooter of lichte vierwieler met een maximale cilinderinhoud van 50 cc. Of elektrische motoren met een nominaal maximumvermogen van ten hoogste 4 kW. Deze voertuigen mogen niet sneller kunnen rijden dan 45 km/u.

Om het rijbewijs te halen, moet je slagen in een theoretisch en een praktisch examen en zo bewijzen dat je over de nodige vaardigheden beschikt om een voertuig te besturen.

Theorie

Je kan examen afleggen vanaf 15 jaar en 9 maanden. Om je voor te bereiden, kan je beroep doen op een rijschool of de leerstof zelf instuderen. Je bent verplicht om het examen af te leggen in een examencentrum van één van de erkende ondernemingen. Je dient 40 vragen te beantwoorden waarvan je er minstens 33 moet goed hebben om te slagen.

Praktijk

Een praktische opleiding in de rijschool duurt minstens 4 uur waarvan tenminste 2 uur op de openbare weg gereden wordt.
Het praktijkexamen bestaat uit een proef op een privaat terrein en kan afgelegd worden met het eigen voertuig of met het voertuig van de rijschool.

Voorlopig rijbewijs voor deze categorie bestaat niet meer (afgeschaft) !

Wat kost u dit per uur?

Een opleiding kost u 55 euro per uur, de examenbegeleiding is 110 euro per uur.


Opmerkingen

  • Om met een bromfiets of scooter van max 50 cc en een maximumsnelheid van 25 km/u te rijden, heb je geen rijbewijs nodig.
  • Wie een rijbewijs B heeft, mag ook met bromfietsen en scooters van de AM-klasse rijden.
  • Wanneer je voor 15/02/1961 geboren bent, mag je een bromfiets met maximumsnelheid 45km/u besturen zonder rijbewijs.