Terugkommoment in samenwerking met rijschool Wirix, 

info : 011 544481 of 0477 318725.


Je bent jonger dan 21 jaar en je wilt het rijbewijs voor de categorie A halen

Als je jonger bent dan 21, kan je enkel je rijbewijs halen dat beperkt is tot motoren met een maximum vermogen van 25 KW/gewichtsverhouding van 0,16 KW/kg.

Methode 1

Nadat je geslaagd voor een theoretisch examen(dat je via zelfstudie studeert of via een cursus in de rijschool volgt -> zie theoriecursus) neem je minstens 8 uur praktijklessen waarna je onmiddellijk het praktijkexamen kan afleggen met de rijschool. Als je slaagt, haal je een rijbewijs beperkt vermogen. Twee jaar na de uitreiking van je rijbewijs kan je een rijbewijs vragen dat geldig is voor alle motoren, zonder een nieuw praktisch examen te moeten afleggen of zonder een opleiding te moeten volgen.

Methode 2

Nadat je geslaagd voor een theoretisch examen(dat je via zelfstudie studeert of via een cursus in de rijschool volgt -> zie theoriecursus) neem je minstens 6 uur praktijklessen om een voorlopig rijbewijs te behalen dat enkel geldig is voor het besturen van motoren met een maximum vermogen van 25 KW/gewichtsverhouding van 0,16 KW/kg Je rijbewijs is maximum 12 maanden geldig. Ten vroegste na 1 maand kan je het praktijkexamen afleggen op je eigen motor.

Je moet het praktijkexamen afleggen op een motor met een cilinderinhoud van meer dan 120 cm³ en een vermogen van minimum 20 KW en maximum 25 KW, die op een horizontale weg een snelheid van ten minst 100km/uur bereikt. Als je slaagt, haal je een rijbewijs beperkt vermogen. Twee jaar na de uitreiking van je rijbewijs kan je een rijbewijs vragen dat geldig is voor alle motoren, zonder een nieuw praktisch examen te moeten afleggen of zonder een opleiding te moeten volgen.

Inschrijvingsgeld: 25 €
8 uur praktijk: 560 €
6 uur praktijk: 420 € (voorlopig rijbewijs)
Prijs per uur: 70 €
Examenbegeleiding : 140 €